Ce să faci și ce să nu faci la degustarea berii?

1. Da, luați mai mult decât o înghițitură când beți o bere.

Când încercați o nouă bere, aromele pot fi complexe sau necunoscute. Din cauza aceasta nu puteți asocia gustul cu nimic. Nici nu vă puteți da seama cu ce mâncare să o combinați. De aceea e bine să savurați berea și să dați puțin timp minții să memoreze gustul. Dați-vă timp în timp ce savurați berea, înainte să decideți dacă vă place sau nu gustul.

2. Nu păstrați berea într-o încăpere luminoasă.

De ce? Lumina face ca berea să devină mai sulfuroasă, deci îi strică gustul. Dacă veți păstra berea departe de lumină îi veți păstra gustul și proprietățile și va rămâne cu termenul de valabilitate indicat pe etichetă de producător. Poate v-ați întrebat de ce majoritatea sticlelor de bere sunt maro sau de culoare închisă. Motivul este că acestea blochează cea mai mare parte a luminii. De ce nu se fac butoaie din sticlă? Pentru ca berea să rămână mereu proaspătă, nedegradată.

3. Da, consumați berea la temperatura corectă.

Dacă veți naviga prin Fabrica de Bere Carol Beer, veți vedea că la fiecare produs este specificată temperatura optimă de servire pentru fiecare bere. Cele 8 sortimente de bere Carol au gusturi diferite, deci și temperatura de servire este diferită. De ce este importantă răceala potrivită a berii? Pentru că aceasta inhibă receptorii gustativi ai limbii. Răcirea excesivă a berii îngheață orice aromă. De exemplu, berea RED ALE o servim ușor răcită la 7 – 10 ˚ Celsius, în timp ce Pale Lager se servește la 4-7˚ Celsius.

4. Nu păstrați berea la cald.

Berea trebuie păstrată sub temperatura camerei. Când cumpărați bere artizanală de calitate superioară asigurați-vă că a fost ținută la rece. De ce să nu stea berea la căldură? Pentru că acesta este factorul cel mai important care duce la pierderea prospețimii și a calității.

5. Da, folosiți paharele corecte.

Ca să maximizați gusturile, vă oferim următoarele sugestii de pahare în funcție de bere:

NEIPA – folosiți paharul de tip Tulip. Acesta ajută la concentrarea aromelor și la formarea corectă a spumei.

PALE LAGER – Pahar de tip Pint sau Pilsner. Acestea permit aprecierea culorii și a clarității berii.

PILS PREMIUM – Pahar de tip Pilsner, subțire și înalt. Acesta evidențiază carbonatarea și aromele ușoare.

RED ALE – Pahar de tip Pint sau Tulip pentru a captura aromele complexe.

SESSION IPA – Pahat Pint sai IPA care ajută la savoarea aromelor ușoare și proaspete.

PORTER: Pahar tip Snifter pentru că ajută la concentrarea aromelor bogate și prăjite.

BRUNĂ ROȘCATĂ – Pahar Tulip sau Snifter. Evidențiază aromele mălțate și fructate.

HEFEWEIZEN – Pahar de tip Weizen, cu forma înaltă și curbată care accentuează aromele.

Pahar Tulip cu bere
Pahar Tulip
Pahar Pint cu bere
Pahar Pint
Pahar Pilsner cu Bere
Pahar Pilsner
Pahar IPA cu bere
Pahar IPA
Pahar Snifter cu bere
Pahar Snifter
Pahar Weizen cu bere
Pahar Weizen

6. Nu bea bere pe stomacul gol.

Doar amatorii beau bere pe stomacul gol. Asta duce la o absorbție rapidă  a nivelului de alcool în sânge și duce repede la amețeli. De asemenea berea poate deveni un iritant gastric ce poate provoca disconfort sau arsuri gastrice.

În schimb, dacă se consumă alimente înainte sau în timpul consumului de bere, asta va schimba modul în care organismul metabolizează alcoolul. În loc să fiți amețiți după prima bere, veți putea să o savurați sau să comandați încă una fără să aveți astfel de probleme.

7. Da, fii atent la ABV – conținutul de alcool.

Berile artizanale pot avea conținut de alcool în proporții diferite. De exemplu Berea Porter are 6,5% Alc. În timp ce Pale Lager are 4,5% Alc. E adevărat că savoarea unei beri poate să te ducă pe tărâmuri de basm, dar fiți atenți oameni buni la cantitatea de alcool, pentru a nu vă strica weekend-ul sau petrecerea din cauza consumului în exces.

Fii moderat pentru siguranța și sănătatea ta!

8. Nu vă parfumați puternic înainte de a bea bere.

De ce? Mirosurile puternice interferează cu mirosul și cu gustul berii, în special cu berea artizanală cu arome ușoare.

9. Da, consumă berile în ordine dacă ai luat un Gift Pack

Friendlu Pack 16 beri

Dacă bei mai multe beri diferite într-o singură ocazie, începe cu cele care au o textură ușoară și un ABV mai mic, continuând cu cele mai puternice la final. Așa vei reuși să protejezi paleta gustativă, fără a fi copleșită chiar de la început. De asemenea nu alterna între ele, întorcându-te înapoi la primele, pentru că nu vei avea același gust. Te îndemnăm să nu consumi multe deodată pentru a nu face excese care pot avea efecte secundare specifice.

10. Nu bea bere dacă trebuie să conduci!

Simplu, scurt și la obiect.

Hai sănătate!!!

Shopping Cart
Scroll to Top

NE PARE RĂU

TREBUIE SĂ AI PESTE 18 ANI PENTRU A ACCESA SITE-UL

AI PESTE 18 ANI?