Cum Prepari Costita de Porc cu Bere, Frageda si Gustoasa, la Cuptor?
-
INGREDIENTE
- 1,5 – 2kg costite de porc
- 330 ml bere artizanala Carol Beer ( recomandăm Red Ale de la Carol Beer )
- 3 sau 4 catei de usturoi tocati mărunt
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de muștar
- 3 linguri de sos de soia
- 1 lingurita de paprika afumata
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de piper negru
- 1 lingurita de sare
2. MOD DE PREPARARE
- Pregătirea costițelor
Clătește-le bine - Prepararea marinadei
Într-un bol mare, amestecă mierea, muștarul sosul de soia, paprika afumată, cimbrul, usturoiul, sarea și piperul. Adaugă treptat berea, amestecând bine până obții o marinadă omogenă. - Marinarea costițelor
Pune costițele într-o tavă adâncă sau un recipient mare. Toarnă marinada peste ele, asigurându-te că sunt acoperite. Acoperă tava cu folie alimentară și lasă la frigider pentru minimum 4 ore sau ideal peste noapte. ( 8 – 10 ore ) - Gătirea la cuptor
Preîncălzește cuptorul la 170 grade
transferă costițele într-o tavă la cuptor. Toarnă peste ele marinada rămasă și acoperă tava cu folie de aluminiu. - Gătește costițele timp de 1h 30min, la temperatură foasă, pentru a se frăgezi bine.
- Caramelizarea costițelor
După 1h 30min îndepărtează folia de aluminiu și crețte temperatura la 200 grade celsius
Unge costițele cu sos Sweet Chilli și lasă-le la cuptor pentru încă 15 min, până când se rumenesc frumos. - Servirea
Scoate costițele din cuptor și lasă-le să se odihnească 10 – 15 minute înainte de a le tăia.
Servește cu cartofi wedges, salată de varză sau murături, alături de un pahar de bere artizanală rece.
Poftă bună!