BERE ARTIZANALA
CU TRADITIE - EDITIE LIMITATA
La Carol Beer producem propria colecție de bere artizanală care îți oferă o experiență unică și memorabilă.
BLACK FRIDAY 15 - 17 NOIEMBRIE 2024
30% REDUCERE LA TOATA BEREA ARTIZANALA!
AU RĂMAS
PACHETE SPECIALE PENTRU FAMILIE SAU PRIETENI
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/Carol-png-beer.png)
BERE ARTIZANALA ROMANEASCA CAROL BEER
Din 2017 Carol Beer produce bere artizanală cu personalitate.
Ne-am însușit disciplina de a o face cum se cuvine: în tihnă, cu respect pentru amatori și cu responsabilitate pentru cunoscători.
Carol Beer a luat naștere în anul 2017, dar a devenit cunoscută în an centenar al Marii Uniri, mai mult…
Ne-am propus să unim cele 4 ingrediente în așa fel încât produsele Carol Beer să manifeste calitîțile regești, de statornicie, viziune și demnitate.
Simbolul reprezentativ, care expune aceste calități, este Leul, semn de supremație și garant al gustului solemn.
Avem curajul de a produce o bere cu personalitate și disciplina de a o face cum se cuvine – în tihnă, cu respect pentru amatori, cu responsabilitate pentru cunoscători.
Carol Beer este o bere artizanală, autentic Românească, produsă cu atenție în loturi mici.
Sortimentele de bere artizanală Carol Beer oferă o experiență de gusturi și arome diverse. Toate produsele Carol Beer sunt imbuteliate manual, nefiltrate și nepasteurizate, iar procesul de fermentare și maturare are loc în mod natural. Creată după rețete atent elaborate de berar, folosind ingrediente naturale, preponderent de proveniență românească ( acolo unde e posibil ). Carol Beer este o bere artizanală cu personalitate ce respectă istoria și tradiția berii artizanale de altadată.
Optând pentru o Bere Artizanală Româneasca, faci mult mai mult decât o achiziție. Contribui la conturarea unei culturi, devii un motor de mișcare și un exemplu intr-o societate in care sunt tot mai puțini oameni ca și tine și tot mai mulți oameni care au nevoie de tine.
8
TIPURI DE BERE
PRODUCȚIE ANUALĂ
5000 HL BERE ARTIZANALA
+250 CLIENTI UNICI
+100 PARTENERI
IN ROMANIA
![Logo Carol Beer](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/Logo-PNG2.png)
BERE ARTIZANALA LA STICLA SAU PET 1L
Iti oferim 8 sortimente de bere artizanala care ofera exeprienta gusturilor unice. Poti alege berea la sticla, PET, Termokeg sau Craft la Draft. Berile Carol ofera un gust desavarsit pentru ca mai mult…
REȚETE ORIGINALE
01
Folosim rețete unice, create cu multa atenție de către Alex, berarul Carol Beer . mai mult…
SUPER-INGREDIENTE
02
Pentru producerea berii artizanale Carol, folosim doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, românesti (acolo unde sunt disponibile). mai mult…
REGULA 3N
03
Aplicam garantia celor 3 N la fiecare bere artizanala: NATURALA, NEPASTEURIZATA, NEFILTRATA. mai mult…
- NATURALĂ – ingredientele de baza pe care le folosim sunt apa, malțul, hameiul și drojdia. Nu folosim aditivi chimici, conservanți artificiali sau agenți de colorare. Alcoolul și CO2-ul din Berea Carol se formează natural, in procesul de fermentare.
- NEPASTEURIZATA / NEFILTRATA –nu pasteurizăm și nu filtrăm berea. Acest lucru face ca berea să-și păstreze nutrienții, aromele sigustul authentic – original.
CONTROLATĂ MANUAL
04
Aplicând controlul manual al berii artizanale respectăm tradiția berii de altădată oferind experiență unică. mai mult…
BEREA NOASTRA
Respectăm cu strictețe și parcurgem fără grabă toate etapele din procesul de fabricație a berii artizanale Carol pentru menține în permanență nivelul ridicat al calității.
FAMILY GIFT PACK BEER
235.oo Lei
Alege pachetele personalizate cu diferite beri artizanale și oferă un cadou care satiface orice gusturi. Pachetele pot fi personalizate după cerințele tale pentru că le-am conceput special ca să te bucuri din plin de aroma berii noastre artizanale după placul inimii tale.
![Family Pack](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/Family-Pack.webp)
CE SPUN CLIENȚII NOȘTRI
![ICHIM DOREL](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/427701424_7595439107162360_6168425973865391151_n.jpg)
![ANDREEA STOICESCU](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/Andreea.jpg)
![ICHIM DOREL](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/427701424_7595439107162360_6168425973865391151_n.jpg)
CE ESTE BEREA ARTIZANALĂ?
CUM SE FABRICĂ?
CE SORTIMENTE SE PRODUC?
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-artizanala-Porter-Neagra.jpg)
Ce este berea artizanala?
Bere artizanală este o băutura carbonatată, slab alcoolizată, obținută prin fermentarea mustului de bere, produsă în fabrici mici, independente în care toate procesele de producție sunt controlate manual. La producția berii artizanale se folosesc în principal 4 ingrediente: apă, malț, hamei și drojdie, iar procesul de fermentare are loc minim 20 zile, alcoolul și CO2-ul se formează natural, în procesul de fermentare.
Fabricarea berii artizanale în loturi mici, permite berarului flexibilitatea de a elabora rețete unice și de a implementa metode inovatoare în producție, obținând o varietatea de gusturi și arome, ceea ce oferă consumatorilor o experiență unică.
Producerea berii artizanale, este un proces complex și având la dispoziție variații a celor 4 ingrediente, în diverse combinații se pot obține o multitudine de stiluri și sortimente diferite, cum ar fi: IPA, WEIZEN, PORTER, RED ALE, PALE LAGER sau NEIPA, care se regasesc și în portofoliul de beri artizanale Carol Beer!
![Jack McAuliffe stă lângă o mașină de spălat butoi la sfârșitul anilor 1970 la New Albion Brewing Co. din Sonoma. (fișier PD)](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/mcauliffe.jpg)
Istoria berii artizanale
Primele dovezi ale producerii berii dateaza din Mesopotamia (aprox. 5000 i.Hr.). unde sumerienii au creat primele rețete de bere. Berea era considerată un dar al zeilor și era folosită în ceremonii religioase. Rețetele sumeriene erau simple, bazate pe fermentarea cerealelor, și erau transmise din generație în generație.
Până la revoluția industrială, toată berea era artizanală, probabil chiar bere mestesugărească, care se producea în cantități mici, în mănăstiri, gospodării sau taverne. De aici și termenul din engleza veche „carft beer”. Însă definiția berii artizanale a fost stabilită de Asociația Berarilor ( Brewer Association ) din Statele Unite, al doilea cel mai mare producător de bere din lume, după China. Asociația Berarilor afirmă că pentru ca cineva să se califice ca berar artizanal, trebuie să dețină o berărie mică și independentă.
New Albion Brewing: Prima microberărie dedicată exclusiv producerii de bere artizanală!
John R. McAuliffe, a fost un om al Marinei Americane, și producător de bere, care a create în 1976 o fabrică de bere, considerată prima microberărie dedicata exclusiv producerii de bere artizanala, din epoca modernă. Povestea lui este extraordinară. Nu avea mulți bani, dar era ingenios și avea abilitățile mecanice de a transforma echipamente vechi pentru produse lactate și alte articole de salvare deținute în curte într-o fabrică de bere capabilă să producă bere grozavă. În 1976 a fondat New Albion Brewing Company. Deși fabrica New Albion a existat doar aproximativ șase ani, berile sale au impresionat și au motivat diverși oameni să-și întemeieze propriile fabrici de bere.
Berea produsa la New Albion Brewing a fost prima American Pale Ale. Hameiul citric cultivat în apropierea fabricii de bere a fost folosit pentru aroma, într-un mod în care producătorii de bere nu-l mai folosiseră înainte. Rezultatul muncii lui McAuliffe a fost bine primit, dar lipsa de finanțare l-a împiedicat să producă suficientă bere pentru a obține profit.
![Cum se fabrica bere artizanala](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Cum-se-fabrica-bere-artizanala.jpg)
![Maestru berar care verifica bere artizanala.](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Maestru-berar.jpg)
Bere artizanala - modul de fabricare
Există un proces complex prin care se combină diferite ingrediente cum ar fi malț, hamei, drojdie și apă de calitate. Ideea de bază este de a extrage zaharurile din cereale, astfel încât drojdia să le poată transforma în alcool și CO2, creând bere. Pentru că se acordă o atenție deosebită fiecărui sortiment în parte, berea artizanală dezvoltă arome mult mai complexe și mai gustoase decât berea obișnuită, produsă de fabricile mari în masă.
În producția de bere, fiecare etapă necesită echipament propriu. Prin urmare, uzina de producție va consta din:
O moară, pentru măcinarea malțului;
O cameră de prăjit;
Rezervoare de fermentare;
Rezervoare de maturare sau unitaks;
Echipament de îmbuteliere;
Fabricarea de bere artizanala este o artă. Un maestru berar folosește procesul științific de bază și îți exprimă creativitatea variind combinațiile de cereale, hamei, drojdie ceea ce are ca rezultat o multitudine de sortimente.
Vă dăm un exemplu: procesul de malțificare.
Malțul este un ingredient esențial la fabricarea de bere artizanala. Ce face maestrul berar? La procesul de malțificare, el provoacă procesul de germinare controlată a boabelor de cereale, urmată de oprirea acestui proces prin uscarea boabelor. Malțul din bere oferă zaharuri necesare fermentației, proces prin care drojdia transformă aceste zaharuri în alcool și dioxid de carbon. Pe lângă zaharuri, malțul adaugă berii artizanale arome, și culori variate, de la dulce și caramelizat, la prăjit și amar, totul fiind în funcție de gradul de prăjire a malțului.
Etapele producției de bere pot fi rezumate într-un singur proces.
Malțul de orz: orzul este încolțit în apă la temperatura camerei; boabele rezultate se usucă în cuptoare astfel încât să devină crocante. Această etapă face posibilă obținerea malțurilor de prăjire și calitate diferite.
Măcinarea boabelor: boabele sunt măcinate pentru a obține o făină grosieră.
Piure: făina brută se amestecă cu apă fierbinte, transformând malțul în must.
Prepararea berii: mustul este fiert și apoi filtrat pentru a îndepărta solidele de malț insolubile. Se adaugă și hamei, iar și iar. Amestecul este apoi lăsat să se răcească.
Fermentare: mustul obtinut se lasa la fermentat in recipiente speciale, datorita adaugarii de drojdii capabile sa transforme zaharurile din must in alcool si dioxid de carbon.
În urma acestei prime fermentații, care implică două tehnici – fermentație înaltă și joasă – are loc una finală: maturarea în rezervoare mari.
![Bere artizanala si mancare](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-artizanala-si-mancare.jpg)
Cum servesti o bere artizanala?
Berea artizanală se păstrează la rece, ferita de lumină. Dacă nu este păstrată în condiții optime, berea îți pierde savoarea. O bere conține peste 2000 de compuși chimici care rezultă din interacțiune ingredientelor. Dacă nu este păstrată în condiții optime, orice bere artizanala își pierde mirosul, aspectul si gustul original.
În funcție de aromă, poți consuma o bere artizanală lângă o friptură gustoase, lângă o pizza sau lângă alte mâncăruri grase sau consistente. Cum gusturile nu se discută, fiecare îți alege ce sortiment de bere merge cel mai bine cu un anumit tip de mâncare.
Chiar contează dacă bei bere artizanală sau nu?
Da, contează pentru cei care caută ceva creat cu dragoste și multă implicre. Berile artizanale te duc într-o călătorie în vremurile de demult, în care producătorul de bere avea o relație apropiată cu consumatorul, când știai de unde vin cerealele, știai de calitatea apei, și ingredientele erau la prospețime maximă. Iubitorii artei berii vor continua mereu să caute acea autenticitate străveche.
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-Neagra-Carol-1.png)
BERE ARTIZANALA BRUNA
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-Blonda-Carol1.png)
BERE ARTIZANALA BLONDA
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-Neagra-Carol-1.png)
BERE ARTIZANALA NEAGRA
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/10/Bere-Rosie-Carol-1.png)
BERE ARTIZANALA ROSIE
![](https://carolbeer.ro/wp-content/uploads/2024/07/Bruna-roscata-1L.webp)
HAI SĂ BEM O BERE ARTIZANALĂ DE CALITATE !
Decoperă întreaga noastră gamă de bere artizanală care oferă o experiență de gusturi. Berea este nefiltrată, nepasteurizată și îmbuteliată manual.