BERE ARTIZANALA

CU TRADITIE - EDITIE LIMITATA

La Carol Beer producem propria colecție de bere artizanală care îți oferă o experiență unică și memorabilă.

BLACK FRIDAY 15 - 17 NOIEMBRIE 2024

30% REDUCERE LA TOATA BEREA ARTIZANALA!

ZIle
Ore
Min
Sec

AU RĂMAS

REDUCERE
20%, 25% SAU 28%
CU PACHETELE NOASTRE

PACHETE SPECIALE PENTRU FAMILIE SAU PRIETENI

Family Gift Pack - 235 Lei

Friendly Gift Pack - 316 Lei

Beer Tasting Gift Pack - 194 Lei

BERE ARTIZANALA ROMANEASCA CAROL BEER

Din 2017 Carol Beer produce bere artizanală cu personalitate.

Ne-am însușit disciplina de a o face cum se cuvine: în tihnă, cu respect pentru amatori și cu responsabilitate pentru cunoscători.

Carol Beer a luat naștere în anul 2017, dar a devenit cunoscută în an centenar al Marii Uniri, mai mult…

8

TIPURI DE BERE

PRODUCȚIE ANUALĂ

5000 HL BERE ARTIZANALA

+250 CLIENTI UNICI

+100 PARTENERI

IN ROMANIA

Logo Carol Beer

BERE ARTIZANALA LA STICLA SAU PET 1L

Iti oferim 8 sortimente de bere artizanala care ofera exeprienta gusturilor unice. Poti alege berea la sticla, PET, Termokeg sau Craft la Draft. Berile Carol ofera un gust desavarsit pentru ca mai mult…

Bere Porter PET 1L

31,00 lei

Adaugă în coș

Bruna Roscata 0,33L

14,00 lei

Adaugă în coș

Bruna Roscata PET 1L

24,00 lei

Adaugă în coș

Hefeweizen 0,33L

14,00 lei

Adaugă în coș

Hefeweizen PET 1L

24,00 lei

Adaugă în coș

NEIPA 0,33l

18,00 lei

Adaugă în coș

NEIPA PET 1L

33,00 lei

Adaugă în coș

Pale Lager 0,33L

14,00 lei

Adaugă în coș

Pale Lager PET 1L

24,00 lei

Adaugă în coș

Pils Premium 0,33L

13,00 lei

Adaugă în coș

Pils Premium PET 1L

21,00 lei

Adaugă în coș

Porter 0,33L

17,00 lei

Adaugă în coș

Red Ale 0,33L

15,00 lei

Adaugă în coș

Red Ale PET 1L

25,00 lei

Adaugă în coș

Session IPA 0,33L

15,00 lei

Adaugă în coș

Session IPA PET 1L

27,00 lei

Adaugă în coș

DE CE SĂ BEI BERE ARTIZANALA CAROL BEER?

REȚETE ORIGINALE

01

Folosim rețete unice, create cu multa atenție de către Alex, berarul Carol Beer . mai mult…

SUPER-INGREDIENTE

02

Pentru producerea berii artizanale Carol, folosim doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, românesti (acolo unde sunt disponibile). mai mult…

REGULA 3N

03

Aplicam garantia celor 3 N la fiecare bere artizanala: NATURALA, NEPASTEURIZATA, NEFILTRATA. mai mult…

CONTROLATĂ MANUAL

04

Aplicând controlul manual al berii artizanale respectăm tradiția berii de altădată oferind experiență unică. mai mult…

BEREA NOASTRA

Respectăm cu strictețe și parcurgem fără grabă toate etapele din procesul de fabricație a berii artizanale Carol pentru menține în permanență nivelul ridicat al calității.

FAMILY GIFT PACK BEER

235.oo Lei

Alege pachetele personalizate cu diferite beri artizanale și oferă un cadou care satiface orice gusturi. Pachetele pot fi personalizate după cerințele tale pentru că le-am conceput special ca să te bucuri din plin de aroma berii noastre artizanale după placul inimii tale.

Family Pack

CE SPUN CLIENȚII NOȘTRI

ICHIM DOREL
ICHIM DOREL
@CEO StoryWeb
”TOATE BERILE ARTIZANALE CAROL SUNT REVIGORANTE, COMPLEXE SI DIN CALE-AFARA DE GUSTOASE. BERARIA BIFEAZA TOATE ACESTE CALITATI SI TRECE TESTUL „AAHHAAA” MAI BINE CA ORICARE ALTA”
ANDREEA STOICESCU
ANDREEA STOICESCU
CEO SEO IQ
”AM INCERCAT BEREA ARTIZANALA CAROL PENTRU PRIMA DATA SI AM FOST SURPRINSA DE GUSTUL COMPLEX SI ECHILIBRAT. MA INCANTA CA ESTE REALIZATATA ARTIZANAL DIN INGREDIANTE 100% NATURALE. ”
ICHIM DOREL
ICHIM DOREL
@Dorel
”TOATE BERILE ARTIZANALE CAROL SUNT REVIGORANTE, COMPLEXE SI DIN CALE-AFARA DE GUSTOASE. BERARIA BIFEAZA TOATE ACESTE CALITATI SI TRECE TESTUL „AAHHAAA” MAI BINE CA ORICARE ALTA”

CE ESTE BEREA ARTIZANALĂ?
CUM SE FABRICĂ?
CE SORTIMENTE SE PRODUC?

Ce este berea artizanala?

Bere artizanală este o băutura carbonatată, slab alcoolizată, obținută prin fermentarea mustului de bere, produsă în fabrici mici, independente în care toate procesele de producție sunt controlate manual. La producția  berii artizanale se folosesc în principal 4 ingrediente: apă, malț, hamei și drojdie, iar procesul de fermentare are loc minim 20 zile, alcoolul și CO2-ul se formează natural, în procesul de fermentare.

Fabricarea berii artizanale în loturi mici, permite berarului flexibilitatea de a elabora rețete unice și de a implementa metode inovatoare în producție, obținând o varietatea de gusturi și arome, ceea ce oferă consumatorilor o experiență unică.

Producerea berii artizanale, este un proces complex și având la dispoziție variații a celor 4 ingrediente, în diverse combinații se pot obține o multitudine de stiluri și sortimente diferite, cum ar fi: IPA, WEIZEN, PORTER, RED ALE, PALE LAGER sau NEIPA, care se regasesc și în portofoliul de beri artizanale Carol Beer!

Jack McAuliffe stă lângă o mașină de spălat butoi la sfârșitul anilor 1970 la New Albion Brewing Co. din Sonoma. (fișier PD)

Istoria berii artizanale

Primele dovezi ale producerii berii dateaza din Mesopotamia (aprox. 5000 i.Hr.). unde sumerienii au creat primele rețete de bere. Berea era considerată un dar al zeilor și era folosită în ceremonii religioase. Rețetele sumeriene erau simple, bazate pe fermentarea cerealelor, și erau transmise din generație în generație.

Până la revoluția industrială, toată berea era artizanală, probabil chiar bere mestesugărească, care se producea în cantități mici, în mănăstiri, gospodării sau taverne. De aici și termenul din engleza veche „carft beer”. Însă definiția berii artizanale a fost stabilită de Asociația Berarilor ( Brewer Association ) din Statele Unite, al doilea cel mai mare producător de bere din lume, după China. Asociația Berarilor afirmă că pentru ca cineva să se califice ca berar artizanal, trebuie să dețină o berărie mică și independentă.

New Albion Brewing: Prima microberărie dedicată exclusiv producerii de bere artizanală!

John R. McAuliffe, a fost un om al Marinei Americane, și producător de bere, care a create în 1976 o fabrică de bere, considerată prima microberărie dedicata exclusiv producerii de bere artizanala,  din epoca modernă. Povestea lui este extraordinară. Nu avea mulți bani, dar era ingenios și avea abilitățile mecanice de a transforma echipamente vechi pentru produse lactate și alte articole de salvare deținute în curte într-o fabrică de bere capabilă să producă bere grozavă. În 1976 a fondat New Albion Brewing Company. Deși fabrica New Albion a existat doar aproximativ șase ani, berile sale au impresionat și au motivat diverși oameni să-și întemeieze propriile fabrici de bere.

Berea produsa la New Albion Brewing a fost prima American Pale Ale. Hameiul citric cultivat în apropierea fabricii de bere a fost folosit pentru aroma, într-un mod în care producătorii de bere nu-l mai folosiseră înainte. Rezultatul muncii lui McAuliffe a fost bine primit, dar lipsa de finanțare l-a împiedicat să producă suficientă bere pentru a obține profit.

Cum se fabrica bere artizanala
Maestru berar care verifica bere artizanala.

Bere artizanala - modul de fabricare

Există un proces complex prin care se combină diferite ingrediente cum ar fi malț, hamei, drojdie și apă de calitate. Ideea de bază este de a extrage zaharurile din cereale, astfel încât drojdia să le poată transforma în alcool și CO2, creând bere. Pentru că se acordă o atenție deosebită fiecărui sortiment în parte, berea artizanală dezvoltă arome mult mai complexe și mai gustoase decât berea obișnuită, produsă de fabricile mari în masă.

În producția de bere, fiecare etapă necesită echipament propriu. Prin urmare, uzina de producție va consta din:

O moară, pentru măcinarea malțului;

O cameră de prăjit;

Rezervoare de fermentare;

Rezervoare de maturare sau unitaks;

Echipament de îmbuteliere;

Fabricarea de bere artizanala este o artă. Un maestru berar folosește procesul științific de bază și îți exprimă creativitatea variind combinațiile de cereale, hamei, drojdie ceea ce are ca rezultat o multitudine de sortimente.

Vă dăm un exemplu: procesul de malțificare.

Malțul este un ingredient esențial la fabricarea de bere artizanala. Ce face maestrul berar? La procesul de malțificare, el provoacă procesul de germinare controlată a boabelor de cereale, urmată de oprirea acestui proces prin uscarea boabelor. Malțul din bere oferă zaharuri necesare fermentației, proces prin care drojdia transformă aceste zaharuri în alcool și dioxid de carbon. Pe lângă zaharuri, malțul adaugă berii artizanale arome, și culori variate, de la dulce și caramelizat, la prăjit și amar, totul fiind în funcție de gradul de prăjire a malțului.

Etapele producției de bere pot fi rezumate într-un singur proces.

Malțul de orz: orzul este încolțit în apă la temperatura camerei; boabele rezultate se usucă în cuptoare astfel încât să devină crocante. Această etapă face posibilă obținerea malțurilor de prăjire și calitate diferite.

Măcinarea boabelor: boabele sunt măcinate pentru a obține o făină grosieră.

Piure: făina brută se amestecă cu apă fierbinte, transformând malțul în must.

Prepararea berii: mustul este fiert și apoi filtrat pentru a îndepărta solidele de malț insolubile. Se adaugă și hamei, iar și iar. Amestecul este apoi lăsat să se răcească.

Fermentare: mustul obtinut se lasa la fermentat in recipiente speciale, datorita adaugarii de drojdii capabile sa transforme zaharurile din must in alcool si dioxid de carbon. 

În urma acestei prime fermentații, care implică două tehnici – fermentație înaltă și joasă – are loc una finală: maturarea în rezervoare mari.

Bere artizanala si mancare

Cum servesti o bere artizanala?

Berea artizanală se păstrează la rece, ferita de lumină. Dacă nu este păstrată în condiții optime, berea îți pierde savoarea. O bere conține peste 2000 de compuși chimici care rezultă din interacțiune ingredientelor. Dacă nu este păstrată în condiții optime, orice bere artizanala își pierde mirosul, aspectul si gustul original.

În funcție de aromă, poți consuma o bere artizanală lângă o friptură gustoase, lângă o pizza sau lângă alte mâncăruri grase sau consistente. Cum gusturile nu se discută, fiecare îți alege ce sortiment de bere merge cel mai bine cu un anumit tip de mâncare.

Chiar contează dacă bei bere artizanală sau nu?

Da, contează pentru cei care caută ceva creat cu dragoste și multă implicre. Berile artizanale te duc într-o călătorie în vremurile de demult, în care producătorul de bere avea o relație apropiată cu consumatorul, când știai de unde vin cerealele, știai de calitatea apei, și ingredientele erau la prospețime maximă. Iubitorii artei berii vor continua mereu să caute acea autenticitate străveche.

BERE ARTIZANALA BRUNA

BERE ARTIZANALA BLONDA

BERE ARTIZANALA NEAGRA

BERE ARTIZANALA ROSIE

HAI SĂ BEM O BERE ARTIZANALĂ DE CALITATE !

Decoperă întreaga noastră gamă de bere artizanală care oferă o experiență de gusturi. Berea este nefiltrată, nepasteurizată și îmbuteliată manual.

Shopping Cart
Scroll to Top

NE PARE RĂU

TREBUIE SĂ AI PESTE 18 ANI PENTRU A ACCESA SITE-UL

AI PESTE 18 ANI?